Foto & Film

Vi skapar innehåll för marknadsföring till mängder av olika företag som känns både äkta och relevant.

Vi vet att foto och film har stor betydelse när det kommer till att skapa nyfikenhet

En bra film skapar värde och engagemang

Vi skapar innehåll för marknadsföring till mängder av olika företag som känns både äkta och relevant. Vi vet att foto och film har stor betydelse när det kommer till att skapa nyfikenhet och att fånga kundens uppmärksamhet. En bild säger mer än tusen ord. Du har hört det förut, men det är fortfarande lika sant. Vi processar bilder mycket snabbare än text, vilket betyder att text som kombineras med foto- eller filmmaterial kommer att skapa ett högre engagemang. Visuell information talar mer till våra hjärtan och känslor men ger också en tydlig bild av företaget och det budskap som företaget vill förmedla. Särskilt rörlig bild är ett mycket effektivt redskap för att stärka ett varumärke, sprida information eller marknadsföra en produkt. En bra film skapar både värde och engagemang och kan användas i flera olika sammanhang och kanaler.

Såhär går processen till:

BEHOVSANALYS

För att kunna erbjuda kunderna det de vill ha och behöver krävs en behovsanalys. Detta görs genom att samla in information om kundernas rådande situation. Det finns flera frågeställningar som kan utformas på olika sätt beroende på vilket företag eller vilken bransch du riktar behovsanalysen mot. I regel ska du använda dig av både konkreta och öppna frågor för att på ett effektivt sätt samla in mycket information med hög kvalitet. Målet med behovsanalysen är att hitta delar i verksamheten där det finns ett behov av förbättringar och för att kunna erbjuda kunderna något som de har både nytta och glädje av.

PLANERING

När vi i ett inledande skede har gått igenom vilka specifika behov som ditt företag har och vilka mål du har, tar vi tillsammans fram en plan för hur detta ska uppnås på bästa möjliga sätt. Genom en väl uttänkt och detaljerad strategi blir det också enklare att identifiera framgångsfaktorer och öka eller minska aktiviteter vartefter analyser av utfallet görs. Vi hjälper dig att ta fram en strategi för hur närvaron på sociala medier ska öka, i vilka kanaler och på vilka plattformar detta ska ske och hur vi vill att det slutliga resultatet ska se ut.

GENOMFÖRANDE & KORREKTUR

När en inledande behovsanalys har gjorts och valda mål och strategier har fastställts är det dags att sätta igång att genomföra den strategi vi har tagit fram. Vi hjälper dig att skapa ett medvetet innehåll till de sociala medier som vi har beslutat om att öka närvaron på för att du på så sätt ska kunna skapa relevant värde för dina kunder och nå just den målgrupp du vill. Genom att öka kundkommunikationen, genomföra riktade kampanjer och skapa innehåll som känns angeläget för dina kunder och användare kommer du att kunna skapa fler värden för dina kunder än bara produkter eller tjänster.

UPPFÖLJNING

Efter en genomförd kampanj är det viktigt med en noggrann uppföljning. Detta för att utvärdera resultatet och ta fram nya optimerande åtgärder för marknadsstrategin. Med grafer och sammanställningar från diverse utvärderingsverktyg får du en god överblick över vilka delar som kan förbättras och vilka som har gett bäst resultat. Du får dessutom tydliga rapporter som visar vad dina investeringar har genererat. Utifrån denna information kan nya analyser av marknaden genomföras och nya förbättringsplaner sättas i verket. En kontinuerlig uppföljning av alla kampanjer leder till en mer effektiv mediestrategi och bättre framtida resultat.

VISUELLT INNEHÅLL I HÖG KVALITET

Verksamhetsfilm, företagsfotografering, reklamfilm eller contentfotografering – vi skapar det visuella innehåll du behöver för att nå ut i mediebruset. Tillsammans har vi som arbetar på Advisory lång och bred erfarenhet av att arbeta med foto och film. Vi levererar material av hög kvalitet som kan användas på webbplatser, i sociala medier eller på trycksaker. I en del sammanhang kan man arbeta med stockbilder, men med ett eget foto- och filmmaterial skapar en mer genuin och personlig känsla och det är viktigt för att du ska nå ut med din visuella kommunikation och bygga upp ett starkt varumärke. Låter det intressant? Kontakta oss så berättar vi mer om hur vi kan hjälpa dig med högkvalitativt foto- och filmmaterial för att stärka din digitala närvaro. Vi kan även erbjuda en helhetslösning med webbplats och grafisk profil tillsammans med marknadsföringsmaterial och strategier. Vi är en byrå som täcker hela företagets marknadsföringsbehov.

Verksamhetsfoto/film

3

En verksamhetsfilm berättar vem du är. Den förmedlar en känsla, visar upp viktiga värden och lyfter fram det som gör ditt företag unikt. I en film kan man framföra budskapet med en tonalitet och ett uttryck som överensstämmer med företaget.

Rörliga bilder väcker intresse och engagemang och kan användas både internt och externt, alltså både för personal och kunder, i ett företag. I en verksamhetsfilm kan man kombinera rörlig bild med text, musik och berättarröster. Detta har många fördelar.

Företagsfoto/film

3

Bra marknadsföring hjälper ditt företag att synas. Det väcker nyfikenhet, bygger relationer och skapar engagemang. Du måste känna dina kunder och konkurrenter, men de måste även känna dig. Marknadsföring är en pågående process och vi på Advisory kan hjälpa dig att skapa en visuell identitet och att hitta effektiva sätt att kommunicera.

 Med professionella bilder kan du visa upp företaget, medarbetarna, lokalerna och verksamheten från sin bästa sida!

Foto & film – referenser

4

FOTOGRAFERING - KJELL BERGSTRÖM BIL

Vi fotograferade Kjell Bergström Bil för att fylla upp deras bildbank. Dessa bilder används i kampanjer, sociala medier och för att piffa upp  hemsida. Vi tog även fram rörligt material som visar upp lokalen och verksamheten både från luften och marken. Detta material användes bland annat som en rörlig personlig header på deras nya hemsida.

 

5

DRÖNARFOTO - KRONFÖNSTER

Kronfönster var i behov av att bygga upp sin bildbank. De behövde bilder till grafiskt material och kampanjer men även till deras hemsida. Från marken och luften fotograferade och filmade vi Kronfönsters skjutparti från en av deras populära kollektioner.

4

FOTOGRAFERING - KÖK 11

KÖK11 behövde nya bilder till hemsidan i samband med en julkampanj.  Vi passade på att även ta bilder från köket och restaurangen för att använda i framtida kampanjer, sociala medier och på hemsidan. 

5

PRODUKTFOTOGRAFERING - MOLINS GULD

Molins Guld i Kalmar har ett exklusivt utbud av vigsel och förlovningsringar som de behövde få fotograferade. Dessa fotograferades med rekvisita för att framhäva den rätta känslan och göra bilderna användbara på såväl skyltar, annonser, hemsida, kampanjer och Sociala Medier.

ALEX TIPSAR

– Content Creator på Advisory

– Har du några tips på hur du får ut det mesta av att skapa content till sitt företag

-Självklart har jag lite tips! 
Att skapa film i dagens mediabrus är inte alldeles enkelt, många underskattar utmaningen vilket gör att filmen ibland faller platt. Det är därför viktigt att veta i vilket syfte man behöver content – Budskap, stämningar, känslor, upplevelser eller allt på en och samma gång?

För att få ut det mesta av att skapa content som berör till sitt företag så måste man först gå igenom lite frågeställningar: Hur vill ni att andra ser på och uppfattar ert varumärke? Är det kanske ett lite mörkare, mystiskt tema som behövs? eller kanske mer ljust, fräscht och elegant?

Detta är viktigt för att det ska klaffa så bra som möjligt med varumärket men även skapa riktigt grymt och kontinuerligt tema på era SoMe och er hemsida. Vad är de viktigaste delarna att visa upp från er verksamhet?

Vad är det egentligen som är viktigt att konsumenten ser och vad är det som faktiskt är intressant och fungerar som kampanjer? 

Hittar man svaret på dessa frågor så har man en riktigt bra grund för att få fram grymt content! Alla företag är olika så en skräddarsydd lösning är den bästa lösningen.